Geohusbil till MEGA Norge

Efter några års tänkande gjorde vi slag i saken och köpte en husbil, självklart har geocachingen ett finger med i spelet.
Vi har som familj i och för sig alltid varit på språng och rest och campat. Men nu har vi i alla fall slagit till. Denna långhelg var som klippt och skuren för ett test.

Det var jag, geofrun dansjessi och geodoggen Lova. Inget av de fem barnen ville följa med.

Konceptet är perfekt för geocaching på språng, man vet ju aldrig hur lång tid vissa cachar tar… kanske man kommer bort från sin tänkta rutt… kanske det blir sent och man vill slå sig till ro direkt… Svårt att boka boende i förväg med andra ord…
Med facit i hand så undrar man ju varför man inte slagit till tidigare?

Nåväl, denna resa tog oss alltså upp till Steinkjer några mil norr om Trondheim. Tursamt nog skulle vi då passera Åre som är lite av vår favorit.

image

Härligt och friskt, Jessica passade på att lufta joggingskorna medan jag och Lova myste i solen.

På vägen mot Norge passerar man ett antal stenbroar som är jättefina, såklart finns det cachar vid allihopa. tex denna.
image

Vi loggade några stycken, det var ganska blött och vi kände att 4-5 st fick räcka. Jag har faktiskt vandrat denna sträcka och sett alla fina broar redan i mitten på 90-talet under en marsch som heter Sagamarsjen (norska).

Dagen för MEGA var kommen och detta var nog det minsta megat jag varit på, visserligen var öppettider mellan 09-19 vilket säkert gjorde att det inte blev trångt direkt. Men inte mindre trevligt för det. Passade på att handla en TB till husbilen och kika på lite annat…
Temat var ju vikingevent på en gammal gård som hette Egge gård..
image

Köpte även ett fint halsband som var event coinet.

wp-1463137643928.jpg

Vi passade på att logga lite D/T kombinationer som är ovanliga hemma. På ett ställe träffade vi ett gäng från Oslo och det visade sig att en av dem var Norges D/T kung med 33 varv…. Dessutom visade det sig att jag och JoRos hade FTF:at ett par av hans T5 utanför Oslo. Geovärlden är liten ibland….

DSC_1004
D5?

På väg hemåt stannade vi vid resans höjdpunkt. I dubbel bemärkelse 🙂

Galleri Nord levererade. Först var det en trevlig promenad över hängbroar och spångar till en väldigt brant stig som ledde upp till ett par stegar.

 

image
Vilda forsar…
DSC_1012
Branta stigar…
DSC_1008
Ännu brantare stegar…
DSC_1009
Tunga portar…
1000098.jpg
Skyttevärn…
1000117
och kanoner…
1000118
Kulsprutenästen…
DSC_1014
och fallande? stenar.

Läste lite andra inlägg och tydligen kan man gå en guidad tur i både det Nordliga och Sydliga fortet, det missade vi. Men den lilla burkuslingen hittade vi till sist i alla fall.

Resan fortsatte hemåt och ”på vägen” stannade vi vid Hålbergsgrottan  som bjöd på isformationer och kristaller i taket, kul historia på cachebeskrivningen också.

DSC_1021

DSC_1022

Några stopp och ca 170 mil senare var vi hemma och husbilstestet föll väl ut, alla trivdes 🙂

Annonser