Om TURF

Turf är något så ovanligt som ett ”massive-multiplayer-zone-takeover”-spel. Det går ut på att med hjälp av ens mobils GPS erövra zoner som är utplacerade nästan överallt i Sverige och några fler länder.

Man måste alltså ut och röra på sig fysiskt för delta i spelet. När du erövrat en zon blir den din och du får poäng för den kontinuerligt tills någon annan erövrar zonen.
En lång lista med de svenska städer som stödjs finns i spelets beskrivning i Play Store. Spelet går att ladda hem gratis i Play Store.

Spelet spelas i olika omgångar (rounds) som går över ca en månad. Efter varje omgång koras vinnare som vinner medalj, sponsorpriser och framförallt äran!
Man kan även tävla mot andra på regionsnivå eller mot sig själv. Man kan samla på medaljer genom olika delmoment som tex samla flest zoner, eller ta 10 zoner på 15 minuter. Det finns massor av olika utmaningar. Förutom spelmomentet finns det även en chat och möjlighet att själv föreslå platser för zoner.

Det man får på köpet är motion, i vart fall om du tar zonerna till fots eller på cykel. Man får dessutom en gratis tur genom staden, tillfälle att besöka platser man aldrig varit på förut.

När man är inne i spelet blir det en minst sagt beroendeframkallande upplevelse.

Prova själv!

Annonser

En reaktion till “Om TURF

  1. Lånade din fina beskrivning till min egna wordpressblogg. Håller på att konfiggar och försöker se vad man kan göra. Kommer skriva en egen så småning om. Tar bort det direkt om du vill.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s